2e jaar: verkennen

Onderbouw: wie ben ik?

Inmiddels ben je aan UniC gewend. Fijn, want in leerjaar 2 werk je op dezelfde manier als in leerjaar 1. Je gaat verder met ontdekken wie je bent, maar ook verkennen wat bij je past. Havo of vwo bijvoorbeeld? Aan het einde van leerjaar 2 krijg je een pre-advies per vak. Daarmee sluit je de onderbouw af.

Wisseling maatjescirkels

Je werkt net als in leerjaar 1 in een maatjescirkel. Je wisselt 3 keer per jaar van maatjes; per periode heb je een nieuwe MC.

Thema’s leerjaar 2


Je werkt bij natuur en maatschappij aan verschillende thema’s, een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Geld uitgeven

  • Seksualiteit

  • Europa

  • Materie

  • Overleven


MotiVaktie

Je krijgt 2 uur per week MotiVaktie. Je werkt met je eigen projectplan aan een onderwerp waar je zelf voor kiest. Je wisselt 4 keer per jaar van onderwerp en sluit steeds af met een presentatie aan je medeleerlingen. Lees meer en bekijk projecten bij MotiVaktie.

UniC-weken

Tijdens een UniC-week ga je aan de slag met maatschappelijke thema’s.

Jaarexcursie


Rond de zomer ga je met het hele leerjaar drie dagen op kamp. We gaan dan met z’n allen naar één van de Waddeneilanden. Tijdens het jaar heb je ook een aantal keer een dagexcursie die in het teken staat van het onderwijs.

TROTS-avond

Aan het eind van het jaar organiseert leerjaar 2 een TROTS-avond. Op deze avond laat je zien aan welke UniC-vaardigheden je gewerkt hebt en hoe je daarin gegroeid bent. Daarnaast laat je zien waar je trots op bent. Het is een feestelijke afsluiting van het schooljaar.

Data en activiteiten voor álle leerlingen

Kijk in de agenda en Jaarkalender

Doorstroomregeling

kun je vinden onder deze link