Aanmelden en instromen

Op je toekomst voorbereid! Op UniC haal je je havo-of vwo-diploma en ontdek je wie je bent, wat je wilt en wat je kunt.

Aanmelden voor de brugklas

Welkom op UniC! Wat heb je nodig voor je toelating?

  • Een positief advies van de basisschool voor havo of vwo

Lees er alles over op https://www.naarhetvo.nl/ of bekijk de POVO animatie.

Beschikbare plaatsen voor schooljaar 2024-2025

Voor komend schooljaar hebben wij bij benadering plek voor 172 nieuwe leerlingen in leerjaar 1.

Er is plaats voor 86 leerlingen met een havo- (of HV-)advies en 86 leerlingen met een vwo-advies.

Mochten er in de eerste ronde minder dan 86 leerlingen uit de ene groep zich aanmelden en meer dan 86 uit de tweede groep, dan worden er meer leerlingen uit de tweede groep geplaatst tot het totale maximum van 172 is behaald. Op deze wijze proberen wij zoveel mogelijk aanmeldingen in de eerste ronde te plaatsen. Wij zullen steeds een evenredige verdeling tussen de niveaus als uitgangspunt nemen.

Hoe meld je je aan?

Als je in Utrecht woont, maakt de basisschool je aanmelding in orde.

Kom je van buiten Utrecht én kan de basisschool je niet digitaal aanmelden via Onderwijs Transparant? Dan kun je een aanmeldingsformulier aanvragen bij Naar het VO via info@naarhetvo.nl. Op de website Naar het VO vind je een overzicht van belangrijke data voor aanmelding en plaatsing.

Instromen in leerjaar 2,3,4 of 5

Maakt de school waar je nu zit deel uit van het Samenwerkingsverband Utrecht/Stichtse Vecht? Meld je dan aan via je huidige school.

Is jouw school niet aangesloten bij dit Samenwerkingsverband? Vul het aanmeldingsformulier tussentijdse instroom 2,3,4 of 5 in en stuur het naar ons op. We nodigen je samen met je ouders uit voor een kennismakingsgesprek. Dan kijken we met elkaar of de overstap een goede keus is.

Weet je niet of jouw school onderdeel uitmaakt van het Samenwerkingsverband Utrecht/Stichtse Vecht? Kijk dan op de website van Sterk VO.

Heb je vragen? Vul het contactformulier in.