Leerlingactiviteiten

Wil je je talenten inzetten voor UniC? Graag! Hoe meer leerlingen actief zijn buiten de lessen, hoe kleurrijker we worden. Er zijn allerlei clubjes waar je je bij aan kunt sluiten. Zoek de uitdaging, gebruik je vrijheid om dingen te doen die je leuk vindt en waarmee je jezelf verder ontwikkelt.

Feesten organiseren?

Vind je het leuk om te organiseren? Stap in een feestcommissie! Op UniC worden regelmatig feesten georganiseerd zoals een schoolfeest of een Kerstviering. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid. De school stelt een aantal randvoorwaarden, maar daarbinnen kun je bijvoorbeeld zelf de locatie bepalen, de muziek, de hapjes enz.

Leerlingenraad

Ben je het niet eens met bepaalde zaken op school of in het gebouw? Kaart jouw onderwerp aan bij de leerlingenraad. Daarin zijn leerlingen van de onder-, midden- en bovenbouw vertegenwoordigd. Zij overleggen regelmatig met de schoolleiding en krijgen van alles voor elkaar. Je kunt natuurlijk ook zelf in de leerlingenraad zitting nemen. Informeer via leerlingenraad@unic-utrecht.nlHelp je mee in de kantine?

Houd je wel van een lekker broodje? Die krijg je gratis als je in de kantine werkt. Hoe gaat dat? Je geeft je op voor een bepaalde periode. Krijg je akkoord, dan werk je ’s ochtends een kwartiertje als leerlingen hun bestelling door komen geven. Daarna werk je drie kwartier in de lunchpauze om de broodjes te verkopen. Je krijgt dan zelf ook een broodje en jouw pauze duurt een kwartiertje langer. Iets voor jou? Mail naar kantine@unic-utrecht.nl

Gay-Straight Alliance (GSA)

Op UniC hebben we een actieve groep leerlingen die zich inzetten voor de seksuele diversiteit binnen de school. Het is de Gay-Straight-Alliance(GSA). Leerlingen uit de onder-, midden- en bovenbouw komen regelmatig bij elkaar. Ze organiseren de Paarse vrijdag, de coming outday en de GSA-week. Ze geven ook voorlichting op andere scholen. Interesse? Mail naar GSA@unic-utrecht.nl