Bibliotheek

Tijdens de lessen Nederlands besteden we veel tijd aan fictie. Je krijgt tijd om in de les te lezen, je praat met klasgenoten over je boek en je kan van docenten tips krijgen. We hebben ook een bibliotheek waar je boeken uit kan lenen.

Je verwerkt het gelezen boek op een creatieve manier. In de onderbouw maak je bijvoorbeeld een tiendingendoosje, een sketchmap en een pitch. Je mag soms ook helemaal zelf kiezen hoe je je boek presenteert.

In de filmpjes kan je een aantal leerlingen uit leerjaar 2 zien die een pitch over het gelezen boek houden. Op de twee foto’s zie je sketchmaps die door leerlingen in leerjaar 1 zijn gemaakt. In het filmpje op de website zie je een voorbeeld van een tiendingendoosje.

Voor leerlingen in de onderbouw is er kleine bibliotheek beschikbaar op UniC. De boeken die we in huis hebben, hebben we samen met leerlingen gekozen en we krijgen ook regelmatig tips van de lokale boekenwinkel. De collectie wordt door het jaar heen uitgebreid. Als je een goede tip hebt voor een boek kan je dat doorgeven aan een van je docenten Nederlands. De docenten lezen ook de boeken uit de bibliotheek. Zo kunnen ze jou een goed boek aanraden. Want wat is er nou fijner dan jezelf verliezen in een boek?