5 havo/ 6 vwo: examen

Dit schooljaar heeft 5 havo en 6 vwo les op de locatie Kanaalweg 19C3.

Bovenbouw: Wat kan ik?

In het eindexamenjaar zijn twee dingen belangrijk. Op de eerste plaats je diploma halen. In de tweede plaats kiezen wat je na je examen gaat doen.

Claimuren en zelfstandig werken

Een deel van de week bestaat uit claimuren: je krijgt dan les van een vakdocent. De overige tijd werk je zelfstandig aan de verschillende vakken. Je wordt begeleid door een domeincoach of door een vakdocent.

Profielwerkstuk en voorlichting eindexamen

Alle leerlingen presenteren hun profielwerkstuk. Diezelfde avond wordt er ook voorlichting gegeven over het eindexamen.

Presentaties bedrijfseconomie/ Dragons Den voor 5 havo

Heb je bedrijfseconomie in je pakket? Dan maak je een bedrijfsplan. Je presenteert dit aan een vakkundige externe jury.

Presentatie Kunst: muziek, drama en beeldend

In januari vinden de presentaties van kunst: muziek, drama en beeldend plaats.

Eindexamen en dan?

Tijdens het eindexamenjaar krijg je de gelegenheid om Open Dagen te bezoeken van vervolgopleidingen. Het is handig om tijdig in kaart te brengen welke activiteiten je samen met je ouders wilt ondernemen. Voor vragen op het gebied van Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) kun je terecht bij Evelien Jacobs ejacobs@Unic-Utrecht.nl.

UniC-weken en schoolexamen

In de examenjaren worden de UniC-weken vooral ingevuld als toetsweken. In feite is dat het schoolexamen. Daarnaast zijn er praktische opdrachten en werkbijeenkomsten.

Kijk- en luistertoetsen moderne vreemde talen

Deze toetsen worden landelijk georganiseerd. Het is belangrijk om op tijd aanwezig te zijn. Wie te laat komt, kan niet meer meedoen.

Herkansingen schoolexamen

Het moment dat leerlingen zich kunnen inschrijven voor de herkansingen.

Cijferlijst schoolexamen

De cijferlijsten worden ondertekend voor het schoolexamen.

Examentraining

Je wordt tijdens de examentraining goed voorbereid op het Centraal Examen. Het gaat om algemene workshops, zoals timemanagement en goed omgaan met examenvragen. Verder zijn er vakinhoudelijke workshops en kun je oefenen met proefexamens in speciale stilteruimtes.

Examentraining in de buurt

Om ervoor te zorgen dat uw kind zich optimaal kan voorbereiden op de (school)examens, bieden wij de mogelijkheid om een examentraining te volgen. Wij zijn daarom, net als voorgaande jaren, een samenwerking aangegaan met Lyceo. Dit zorgt ervoor dat de examentrainingen plaatsvinden in de buurt, namelijk op de locatie van het St-Gregorius College te Utrecht en worden aangeboden tegen een gereduceerd tarief.

Direct inschrijven

Inschrijven voor één of meerdere examentrainingen kan via www.lyceo.nl/unic. Wij raden u van harte aan om niet te lang te wachten met inschrijven zodat u verzekerd bent van een plek.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de examentrainingen of over Lyceo? Neem dan contact op met Lyceo door te bellen naar 071-79 000 40 of kijk op www.lyceo.nl.

Centraal examen: tijdvak 1

Klik hier voor data eerste tijdvak.

Examenuitslagen

Zie agenda

Diploma-uitreiking

De eindexamenleerlingen hebben lang naar deze dag uitgekeken. Tijd om het diploma in ontvangst te nemen! Natuurlijk wordt er speciaal daarvoor een feestelijke diploma-uitreiking georganiseerd. Zie agenda.

Data en activiteiten voor álle leerlingen

Kijk in de agenda en Jaarkalender

PTA

Het PTA voor 5 havo & 6 vwo vind je hier