FAQ

Staat jouw vraag er niet bij? Stel je vraag via ons contactformulier!

Past UniC wel bij mij?
Als je graag eigen keuzes maakt, zelfbewust in je leven staat, makkelijk initiatief neemt en van samenwerken houdt, dan zit je goed bij ons. UniC biedt uitdagend onderwijs, waarbij je een actieve houding ontwikkelt. Je gaat aan de slag met je talenten en ontwikkelt je sociale vaardigheden.
Mag ik docenten bij de voornaam noemen?
Ja, op UniC spreek je elkaar bij de voornaam aan.
Hoeveel kinderen zitten er in een klas?
In een klas zitten ongeveer 30 kinderen. Op UniC werk je in de onderbouw bij een aantal vakken in een domein waar wel 60 kinderen zitten, dus kinderen uit twee klassen zitten bij elkaar. Dat lijkt heel veel, maar je hebt er geen last van. Je krijgt soms allemaal tegelijk een korte uitleg of toelichting, maar daarna werk je met 3 of 4 andere leerlingen in je eigen maatjescirkel. In de bovenbouw zit je bij de meeste vakken in lesgroepen van ongeveer 30 leerlingen.
Wanneer kies ik op UniC voor havo of vwo?
Aan het einde van leerjaar 2 krijg je een voorlopig advies voor havo of vwo. Aan het eind van leerjaar 3 maak je een keus. Dat doe je samen met je mentor en je ouders.
Werk ik met een laptop of ook met boeken?
Op UniC werk je in leerjaar 1, 2 en 3 vooral met je laptop en soms een boek. Vanaf leerjaar 4 werk je ook met de laptop maar je gebruikt meer boeken, voor je eindexamen bijvoorbeeld.
Is er muziekles?
Ja, op UniC volg je 3 kunstvakken: drama, beeldend en muziek.
Is het wel gezellig?
We hebben een gebouw met veel kleuren en open ruimtes. Het is ook niet zo groot. Daardoor is het snel gezellig. Vooral omdat we een fijne sfeer hebben waarin je veel samenwerkt met andere leerlingen.
Ga je net als op een andere school elk uur naar een andere klas?
Nee, op UniC zit je vaak in dezelfde ruimte waar je met andere leerlingen aan je opdrachten werkt. Je gaat natuurlijk wel eens naar een andere ruimte, als je sport hebt bijvoorbeeld of een kunstvak.
Moet ik zelf veel werk plannen en organiseren?
Ja, maar in de brugklas leer je natuurlijk eerst hoe dat moet. Verder word je goed begeleid door je mentor. Je kunt altijd hulp vragen!
Waarom geeft UniC modern onderwijs?
Na de middelbare school kies je een vervolgopleiding en later een beroep. Kiezen is best lastig. Het helpt als je weet wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Daarom ga je aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling en je talenten. Om later succes te hebben is het ook handig als je weet hoe je goed met internet om kunt gaan en hoe je met andere mensen kunt samenwerken. Dat leer je allemaal op UniC, natuurlijk naast de feiten en dingen die je gewoon moet weten om je diploma te halen.