Update corona: diverse docenten op UniC blijven thuis

21 september 2020

Afgelopen weekend werd bekend dat één van onze docenten positief getest is op COVID-19. Er is overleg gevoerd met de GGD en we volgen hun richtlijnen. Momenteel zijn er meerdere docenten met vergelijkbare klachten thuis in quarantaine, in afwachting van een testuitslag. Ook andere docenten worden uit voorzorg getest.

Omwille van de continuïteit van het onderwijs en het beperken van de risico's hebben we besloten om voor alle leerlingen uit leerjaar 3 de komende week thuisonderwijs te verzorgen. Dit betekent niet dat zij in quarantaine moeten, in tegenstelling tot een aantal van onze docenten. De GGD is met het bron- en contactonderzoek bezig rondom deze casus. Als daar aanleiding toe is, neemt de GGD contact op met individuele leerlingen. Leerlingen en ouders zijn per brief geïnformeerd.

Het onderwijs aan de betreffende leerlingen gaan gewoon door, maar op afstand. Aankomende donderdag en vrijdag waren al bestempeld als thuiswerkdagen (OVV dagen) en maandag 28 september is er een studiedag. Vooralsnog verwachten we de betreffende leerlingen op dinsdag 29 september weer op school, mits natuurlijk klachtenvrij.

Belangrijk: als een kind klachten krijgt, mag het niet naar buiten. De leerling blijft dan dus thuis. Neem per telefoon contact op met de huisarts of GGD. Als dat nodig is, wordt de leerling getest op COVID-19.

Vragen aan UniC betreffende Corona? Mail ze naar: corona@unic-utrecht.nl