
Nieuwsuur sprak met Merlijn Verstraeten over heropening van de scholen
Het mag duidelijk zijn. Het liefst wil UniC zo snel mogelijk weer fysiek onderwijs geven aan alle leerlingen. Maar met de anderhalvemeter maatregel kunnen we in onze gebouwen maar een derde van de circa 950 leerlingen kwijt. Daarom wordt uitwijken naar alternatieve locaties serieus overwogen omdat school meer is dan een plek waar onderwijs wordt gegeven. Op school ontwikkelt de leerling zich als individu samen met zijn mede-leerlingen. Hij ontdekt steeds beter wat hij kan en wie hij is. En juist in dit proces is het samenzijn met leeftijdsgenoten van belang omdat je elkaar nodig hebt om te kunnen groeien.
Bekijk hier het nieuwsitem.
Ook interessant
Hoe gaat het met de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van jongeren? Zijn ze gelukkig? Hebben ze stress? Drinken ze weleens alcohol en doen ze aan sport? En is dit veranderd in de tijd? Dit zijn enkele onderwerpen die worden onderzocht door de gemeente Utrecht, de GGD’en en het...
Nieuwsgierig naar het onderwijs op UniC? Kom kijken en doe mee! In schooljaar 2023-2024 organiseren wij een aantal informatiebijeenkomsten voor leerlingen en ouders.
Het nieuwe schooljaar is begonnen. We hopen dat je een fijne vakantie hebt gehad en met energie het jaar weer in gaat.
We staan aan het begin van een welverdiende zomervakantie. Het is tijd om even afstand te nemen, te ontspannen en nieuwe energie op te doen. Ook zit mijn eerste jaar als rector erop. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat dit de mooiste baan van Utrecht is!
Op 22 juni wordt de KNAW onderwijsprijs uitgereikt. De onderwijsprijs erkent twaalf vwo-profielwerkstukken van hoge kwaliteit. Onder de genomineerden ook Keete en Paul.
Op 20 april jl. pitchten Keete en Paul hun profielwerkstuk (PWS): Hoogbegaafde middelbare scholieren verdienen ook aandacht. Zij ontvingen voor hun onderzoeksverslag de publieksprijs in de gamma-categorie.