LOB tafeltjesavond leerjaar 4

Op maandagavond 7 november hebben de leerlingen van leerjaar 4 deelgenomen aan 4 een tafeltjesavond in het kader van Loopbaan Oriëntatie.

Het was voor zowel leerlingen als ouders een heel inspirerende avond. Op school zaten voor de leerlingen namelijk ruim 30 ouders klaar om over hun loopbaan te vertellen. Elke ouder zat aan een eigen tafel, waardoor leerlingen in een groepje konden aanschuiven om gezamenlijk in gesprek te gaan. Van te voren hadden leerlingen zich kunnen inlezen in de loopbaan van de aanwezige ouders en hadden ze in de mentorles vragen voorbereid om te stellen.

Een uur lang kozen leerlingen elke 10 minuten zelf aan welke tafel ze aansloten en met wie ze graag in gesprek gingen. Dit deden leerlingen heel goed en dat leverde mooie gesprekken over de verschillende loopbanen op.


" “Het leukst aan de avond vond ik de open, enthousiaste en nieuwsgierige houding van de leerlingen” – ouder "

Het was een zeer geslaagde avond! We zijn van plan dit jaarlijks te organiseren en aan het onderzoeken of we nog een vervolg activiteit op deze avond voor leerlingen (en ouders) gaan organiseren.

" “Het leukste was de interactie met de leerlingen. Dat ze zulke leuke vragen stellen, hoe ze contact met je maken, hoe verschillend ze ook allemaal zijn” – ouder "

Mocht je het als ouder ook leuk vinden om op dit soort avonden te helpen? Meld je dan aan via het volgende formulier!

Team leerjaar 4

Ook interessant

Op maandag 11 maart is UniC gestart met een proefperiode Mobiel vrije school. We doen dit omdat we zien dat de aanwezigheid van mobiele telefoons/smartwatches steeds vaker voor onnodige afleiding zorgen en er steeds meer afhankelijkheid is van het gebruik van de mobiele telefoon/smartwatch wat concentreren en samen leren in...

Lees verder

Op dinsdag 27 februari 2024 (13.30-15.30 uur) = VOL en op woensdag 6 maart 2024 (13.30-15.30 uur) organiseren we de open lesmiddag. Tijdens de open lesmiddag kan je de school nog een beetje beter leren kennen en het onderwijs op UniC zelf ervaren. Doe je mee?

Lees verder

Op 9 januari 2024 is de tweede editie van digitale kennismaking met UniC door ouders voor ouders. Als school kunnen we ons goed voorstellen dat de vernieuwde POVO-procedure leidt tot een intensief oriëntatieproces, want welke open dagen neem je mee? Hoe zorg je ervoor dat dit allemaal past in de...

Lees verder

Nieuwsgierig naar het onderwijs op UniC? Kom kijken en doe mee! In schooljaar 2023-2024 organiseren wij een aantal informatiebijeenkomsten voor leerlingen en ouders.

Lees verder