LOB tafeltjesavond leerjaar 4

Op maandagavond 7 november hebben de leerlingen van leerjaar 4 deelgenomen aan 4 een tafeltjesavond in het kader van Loopbaan Oriëntatie.

Het was voor zowel leerlingen als ouders een heel inspirerende avond. Op school zaten voor de leerlingen namelijk ruim 30 ouders klaar om over hun loopbaan te vertellen. Elke ouder zat aan een eigen tafel, waardoor leerlingen in een groepje konden aanschuiven om gezamenlijk in gesprek te gaan. Van te voren hadden leerlingen zich kunnen inlezen in de loopbaan van de aanwezige ouders en hadden ze in de mentorles vragen voorbereid om te stellen.

Een uur lang kozen leerlingen elke 10 minuten zelf aan welke tafel ze aansloten en met wie ze graag in gesprek gingen. Dit deden leerlingen heel goed en dat leverde mooie gesprekken over de verschillende loopbanen op.


" “Het leukst aan de avond vond ik de open, enthousiaste en nieuwsgierige houding van de leerlingen” – ouder "

Het was een zeer geslaagde avond! We zijn van plan dit jaarlijks te organiseren en aan het onderzoeken of we nog een vervolg activiteit op deze avond voor leerlingen (en ouders) gaan organiseren.

" “Het leukste was de interactie met de leerlingen. Dat ze zulke leuke vragen stellen, hoe ze contact met je maken, hoe verschillend ze ook allemaal zijn” – ouder "

Mocht je het als ouder ook leuk vinden om op dit soort avonden te helpen? Meld je dan aan via het volgende formulier!

Team leerjaar 4

Ook interessant

Elk jaar reiken het Alfa-, Bèta- en Gammasteunpunt van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) prijzen uit voor het beste profielwerkstuk van dat jaar. Een jury van wetenschappers, docenten en studenten kiest het allebeste profielwerkstuk op 20 april.

Lees verder