In gesprek met je kind in coronatijd

Wat doet de coronacrisis met leerlingen? We horen er veel over in de media. Motivatieproblemen, lamlendigheid, depressie, psychische klachten… Het is duidelijk dat het voor veel mensen een ingewikkelde tijd is. Graag willen we hierover met elkaar in gesprek. Wat gebeurt er in een crisis eigenlijk met ons? En hoe ga je daar als ouder over in gesprek met je kind?

Op woensdag 24 maart 2021 organiseert NUOVO Scholen een online webinar met Steven Pont. Steven is ontwikkelingspsycholoog, gezinstherapeut, spreker, columnist en auteur. Hij heeft een heldere visie op wat de huidige coronacrisis doet met mensen in het algemeen, en kinderen in de puberleeftijd in het bijzonder.

Programma
19.30 uur Inleiding aan ronde tafel met ouders en leerlingen
19.40 uur Presentatie Steven Pont
20.00 uur Napraten aan ronde tafel met ouders en leerlingen
20.15 uur Afronding

Het NUOVO-webinar “In gesprek met je kind in coronatijd” is deels interactief met ouders en leerlingen, ook via de chat. Meekijken? Klik hier. Het is ook mogelijk om het webinar later terug te kijken op de website van de school.

We hopen u te mogen begroeten op 24 maart.

Ook interessant

Op maandag 11 maart is UniC gestart met een proefperiode Mobiel vrije school. We doen dit omdat we zien dat de aanwezigheid van mobiele telefoons/smartwatches steeds vaker voor onnodige afleiding zorgen en er steeds meer afhankelijkheid is van het gebruik van de mobiele telefoon/smartwatch wat concentreren en samen leren in...

Lees verder

Op dinsdag 27 februari 2024 (13.30-15.30 uur) = VOL en op woensdag 6 maart 2024 (13.30-15.30 uur) organiseren we de open lesmiddag. Tijdens de open lesmiddag kan je de school nog een beetje beter leren kennen en het onderwijs op UniC zelf ervaren. Doe je mee?

Lees verder

Op 9 januari 2024 is de tweede editie van digitale kennismaking met UniC door ouders voor ouders. Als school kunnen we ons goed voorstellen dat de vernieuwde POVO-procedure leidt tot een intensief oriëntatieproces, want welke open dagen neem je mee? Hoe zorg je ervoor dat dit allemaal past in de...

Lees verder

Nieuwsgierig naar het onderwijs op UniC? Kom kijken en doe mee! In schooljaar 2023-2024 organiseren wij een aantal informatiebijeenkomsten voor leerlingen en ouders.

Lees verder