Fijne vakantie!

We staan aan het begin van een welverdiende zomervakantie. Het is tijd om even afstand te nemen, te ontspannen en nieuwe energie op te doen. Ook zit mijn eerste jaar als rector erop. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat dit de mooiste baan van Utrecht is!

Ik heb de leerlingen van UniC leren kennen als enthousiast, intelligent en eigenwijs. Daarnaast heb ik het vakmanschap van onze docenten mogen ervaren, ik ben er trots op dat ik met een ontzettend hardwerkend, creatief en betrokken team mag werken. Samen vormen we UniC, een school waar we gaan voor een diploma met méér waarde.

In de week voorafgaand van deze vakantie werden die diploma's uitgereikt, wat een bijzonder moment! Het was de eerste lichting die na de corona-periode zonder duimregeling en extra herkansing haar diploma behaalde. Onze examenkandidaten behaalden het diploma geheel op eigen kracht, een fantastische prestatie. Tijdens de twee uitreikingen hebben onze leerlingen, zoals het UniC siert, altijd het laatste woord. Ik was ontroerd door de mooie, treffende en eerlijke woorden van onze leerling Billy. Dit citaat van Billy (havo 5) wil ik graag met jullie delen: "De groene U, roze N, oranje I en blauwe C. UniC. Elke letter twee tinten van dezelfde kleur, zo was het ook op school. Er waren donkere dagen en er waren lichte dagen". Zijn speech was prachtig. Daarnaast vergeleek Billy het behalen van zijn diploma met de smaken van enerzijds zoete aardbeienjam en anderzijds een natte zwembroek.

Met het afronden van een schooljaar kijken we toch ook weer vooruit naar dat wat komen gaat en zijn we achter de schermen hard aan het werk om het schooljaar 2023-2024 goed te kunnen starten. Ik kijk ernaar uit om jullie na de zomer weer te ontmoeten. Voor nu wens ik je een goede zomer! Geniet van de rust, maak mooie herinneringen en laad je batterij op. We zien elkaar weer op 23 augustus met frisse energie bij de start van het nieuwe schooljaar.

Ellen, rector UniC

Ook interessant

Op maandag 11 maart is UniC gestart met een proefperiode Mobiel vrije school. We doen dit omdat we zien dat de aanwezigheid van mobiele telefoons/smartwatches steeds vaker voor onnodige afleiding zorgen en er steeds meer afhankelijkheid is van het gebruik van de mobiele telefoon/smartwatch wat concentreren en samen leren in...

Lees verder

Op dinsdag 27 februari 2024 (13.30-15.30 uur) = VOL en op woensdag 6 maart 2024 (13.30-15.30 uur) organiseren we de open lesmiddag. Tijdens de open lesmiddag kan je de school nog een beetje beter leren kennen en het onderwijs op UniC zelf ervaren. Doe je mee?

Lees verder

Op 9 januari 2024 is de tweede editie van digitale kennismaking met UniC door ouders voor ouders. Als school kunnen we ons goed voorstellen dat de vernieuwde POVO-procedure leidt tot een intensief oriëntatieproces, want welke open dagen neem je mee? Hoe zorg je ervoor dat dit allemaal past in de...

Lees verder

Nieuwsgierig naar het onderwijs op UniC? Kom kijken en doe mee! In schooljaar 2023-2024 organiseren wij een aantal informatiebijeenkomsten voor leerlingen en ouders.

Lees verder