8e groepers

Op je toekomst voorbereid

UniC is een school voor havo-vwo. Bij ons word je uitgedaagd door docenten met lef. Zij stimuleren je om je talenten te ontdekken, je vaardigheden te ontwikkelen en je eigen keuzes te maken. Iets voor jou? Haal het beste uit jezelf, durf te worden wie je wil zijn. Kom naar UniC!

Wat is er speciaal aan UniC?

  • Werken met je eigen laptop

  • In een maatjescirkel samenwerken met andere leerlingen.

  • Zelfstandig werken met hulp van docenten.

  • Gewone vakken leren rond actuele thema’s.

  • Drie kunstvakken: drama, beeldend en muziek.

  • MotiVaktie als extra vak; je ontdekt waar je goed in bent.

  • Leren in én buiten school, een opdracht in de stad bijvoorbeeld.

Speciaal voor ouders! Voorlichtingsavond nieuwe brugklas

Wil je UniC van binnen zien? Kom naar het Open Huis.

Kom kijken, doe mee! Dat kan tijdens onze open lesmiddag

Wil je meer weten? Lees de veelgestelde vragen bij FAQ
Is UniC de school die bij je past? Kijk voor meer informatie bij Aanmelden en instromen

Kom kijken, doe mee!

Twijfel je nog over de keuze van je middelbare school? Lees onze speciale nieuwsbrief voor 8e-groepers ‘Kom kijken, doe mee!’ In elke nieuwsbrief staat een interview met een leerling uit de brugklas, een creatieve opdracht, een lijstje om in te vullen en tips. Klik op de links:

Schooljaar 2019-2020

Schooljaar 2018-2019

Schooljaar 2017-2018

Schooljaar 2016-2017

Schooljaar 2015-2016

Schooljaar 2014-2015

Schooljaar 2013-2014

Wil je de volgende nummers ook ontvangen? Stuur een mail naar groep8@unic-utrecht.nl en geef je op.

Brugklas

Weet jij al waar je goed in bent en wat je later wilt worden? In de brugklas en leerjaar 2 (onderbouw) krijg je de kans om dat te ontdekken. Je maakt interessante opdrachten, gaat aan de slag met je passies en je leert natuurlijk van alles.


Zó werkt het in de brugklas

Je komt eerst kennismaken en gaat na een aantal weken op brugklaskamp (van woensdag 2 t/m vrijdag 4 oktober 2019). Leuk, spannend en je leert de andere leerlingen beter kennen. Daarna beginnen de lessen. We werken je goed in, zodat je snapt hoe het werkt op UniC. Vervolgens ga je opdrachten uitvoeren, met anderen samenwerken en meer.Zó ziet je schooldag eruit

Je begint om 8.30 uur met een opstart. De docent vertelt je wat er die dag gaat gebeuren. Dit kan met de hele klas zijn, maar je kunt ook een mentor- of mc-gesprek hebben. Daarna ga je aan de slag, alleen of in een mc. MC is de afkorting voor maatjescirkel. Dit is een groepje waarin je gedurende een periode samenwerkt aan bepaalde opdrachten. Je werkt met z’n allen in een domein. Dat is een grote ruimte en er zijn verschillende docenten. Zij geven uitleg over een vak of thema en ze helpen je op weg met opdrachten. Het lesmateriaal en je opdrachten vind je allemaal in itslearning, ons elektronisch leersysteem waar je met je eigen laptop op inlogt. Op UniC krijg je een aantal speciale vakken, zoals het vak Technologie. Daar leer je de basis van het programmeren. Verder krijg je een aantal kunstvakken, zoals beeldend, muziek en drama. Deze kunstvakken volg je een half jaar.


Wisseling maatjescirkels

Je werkt in groepjes van vijf leerlingen met elkaar samen. Je wisselt 3 keer per jaar van mc.


MotiVaktie

Je krijgt 2 uur per week MotiVaktie. Je werkt dan met je eigen projectplan aan een onderwerp waar je zelf voor kiest. Je wisselt 4 keer per jaar van onderwerp en sluit steeds af met een presentatie aan je medeleerlingen. Lees meer bijMotiVaktie.


UniC-week en projecten

Tijdens een UniC-week ga je één week lang aan de slag met een project. Dit schooljaar staat de UniC-week in het teken van Hollywood.

Verder ben je gedurende het schooljaar een aantal periodes bezig met projecten (naast je normale lessen). Deze projecturen heb je aan het einde van de dag. Voorbeelden hiervan zijn Mediawijsheid, Kerstaurant en de Elektriciteitsadviseur.


Thema’s

Je werkt bij natuur en maatschappij aan 9 verschillende thema’s:
Welkom op UniC - Ik woon in Utrecht - Waarnemen - Iedereen is welkom - Het menselijk lichaam - Aarde in beweging - Kiezen voor een baas – Materie.


Data en activiteiten voor álle leerlingen

Kijk in deJaarkalender.


Documenten ouderavonden

Presentatie ouderavond 23 september plenaire deel

Presentatie ouderavond 23 september mentordeel