ICT

Laptop

Op UniC wordt gewerkt met digitaal lesmateriaal dat speciaal voor UniC is ontwikkeld en dat wordt aangeboden in onze elektronische leeromgeving. Leerlingen hebben een laptop nodig om van dit materiaal gebruik te kunnen maken. U dient deze laptop zelf aan te schaffen. Wij adviseren u geen laptop te gebruiken die ouder is dan 3 jaar.

Onze ervaring leert dat de laptop het beste aangeschaft kan worden bij een partij die zich specifiek richt op het leveren van laptops en service voor het onderwijs. Deze laptops zijn vaak steviger en meestal is vervanging mogelijk bij eventuele problemen. Wij hebben ‘The Rent Company’ bereid gevonden een webshop naar onze wensen in te richten. De link naar deze webshop is te vinden op onze website onder de titel praktische info, ICT. Het staat u vrij om uw laptop ergens anders aan te schaffen of een laptop mee te geven die reeds in uw bezit is. Ook in dat geval raden wij u aan een laptopverzekering af te sluiten.

We gaan er van uit dat de laptop tijdig in uw bezit is en dat alle software, zover mogelijk, geïnstalleerd is vóór aanvang van het schooljaar.

Eventuele vragen of bezwaren kunt u mailen naar: ict@unic-utrecht.nl

Vereiste hardware

• Draadloos netwerkconnectiviteit via Wi-Fi doormiddel van de 802.11 ac-standaard

• Tenminste 64GB opslagruimte, bij voorkeur een SSD (solid state drive)

• Tenminste 4GB werkgeheugen

• Batterij met een actieve gebruiksduur van circa 6 uur

• Tenminste een schermdiagonaal van 13 inch (33 cm)

• Audiovisuele aansluitmogelijkheden zoals (micro) HDMI of (mini) DisplayPort

Wij adviseren geen laptop te gebruiken ouder dan 3 jaar.

Toegestane besturingssystemen

• Microsoft Windows, vanaf versie 10

• Apple macOS, vanaf versie 10.14 (Mojave)

Chrome OS, Android of iOS raden wij ten zeerste af.

Linux is mogelijk indien de gebruiker zelf voldoende vaardig is het systeem te beheren.

Vereiste minimale software

• Leerlingen kunnen via hun UniC-account gratis gebruikmaken van Microsoft Office 365.

• Het gebruik van een virusscanner is aan te raden.

o Voor Windows is het gratis bijgevoegde Windows Defender voldoende

o Voor macOS is het gratis te downloaden AVG AntiVirus voldoende

Mocht u toch nog extra software willen bestellen dan kan dat veelal tegen sterk gereduceerde prijzen via slim.nl. Bestellen bij slim is pas mogelijk vanaf de eerste schoolweek nadat het UniC-account is uitgereikt aan de leerling.

Printen

Op UniC wordt er regelmatig geprint door leerlingen. Dat kan thuis, in een copyshop of op UniC. Om gebruik te maken van onze printers is printtegoed noodzakelijk. Indien het printtegoed op is, kan het bij de administratie gekocht worden. Is het aan het einde van het schooljaar niet op? Dan zal het restant worden meegenomen naar het volgende schooljaar.