UniC gaat mee naar Ghana!

Tijdens het Open huis op 2 en 3 februari greep het Edukans team (Jacky, Annemarijn, Djoeke, Dana, Donna, Emmi, Pip, Sylke en Meike) hun kans om de inzamelingsklapper voor ‘Going Global 2018’ – Ghana te maken. Zij verkochten zelfgemaakte Ghana koekjes, brownies en Tony Chocolonely chocoladerepen aan bezoekers, die zelf mochten bepalen hoeveel ze voor de zoetigheden wilden geven om het goede doel te steunen!

De dag ervoor was er met bloed, zweet en vooral veel tranen van geluk aan de koekjes gewerkt en het resultaat mocht er zijn! (foto!). Wij hebben twee hele geslaagde Open Huis dagen gehad! Met als opbrengst meer dan 300 euro!!

Verder heeft het Edukans team ook nog eens een valentijn actie georganiseerd op UniC! Leerlingen en docenten konden anoniem een roos of chocoladereep versturen naar een mede-leerling en/of docent. Het geld wat hiermee is opgehaald gaat direct naar Edukans! Het jeugdjournaal is hiervoor ook op onze school geweest! Hier het filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=r53Gn3y09-w

Waarom deden we dit?

Over een week, op 22 februari, vertrekken Jacky (5VWO) en  Osgar (docent) naar Suhum in Ghana om daar een bijdrage te leveren aan kwalitatief goed onderwijs. Ons doel is om dit jaar 10.000 euro op te gaan halen voor Edukans!

Wat gaan we daar doen?

Jacky gaat met jongeren aan de slag met ‘child rights’ en gaat vloggen over wat hij allemaal doet en mee maakt met de andere Going Globallers en buddies in Ghana. Osgar gaat met collega-docenten aan de slag met activerende didactiek.

Voor een indruk kun je de vlogs volgen van Jacky op de Edukans site! Op de pagina worden ook verhalen, foto’s en vlogs gepubliceerd als Jacky en Osgar in Ghana zijn met Edukans, dus je kunt de reis volgen van A tot Z ;-)

https://unic-osgar-en-jacky.inactievooredukans.nl/updates

U kunt ons ook volgen via de Facebookpagina van Edukans of op onze actiesite: https://unic-osgar-en-jacky.inactievooredukans.nl

Stel je vraagt je af: hoe kan ik bijdragen?

Op https://unic-osgar-en-jacky.inactievooredukans.nl kun je een financiële bijdrage leveren. Dat wordt natuurlijk gewaardeerd! In maart/ april zullen we je wellicht nog vragen jouw talenten in te zetten voor Ghana tijdens UniC United eind mei.

En natuurlijk vinden we het geweldig als je ons komt uitzwaaien op 22 februari op Schiphol  om 10:00 uur.

We’ll keep you posted!