Eerste inzamelingsactie voor Malawi geslaagd!

Tijdens de open dagen op 2 en 3 februari grepen Annemarijn, Eva en Hanneke hun kans om de eerste inzamelingsklapper voor ‘Going Global 2017’ – Malawi te maken. Zij verkochten zelfgemaakte wafels aan bezoekers, die zelf mochten bepalen hoeveel ze voor de speciale Edukans-wafels wilden geven.

Ook al waren er meer dan 400 wafels en spritsen – met dank aan de moeder van Eva, die wel 10 uur in de keuken had gestaan- , sommigen moesten worden teleurgesteld. Omdat het zo druk was waren de wafels voor sluitingstijd uitverkocht. Met als opbrengst meer dan 400 euro!!

Waarom deden we dit?

Over een week, op 16 februari, vertrekken Annemarijn en Hanneke naar Mzimba in Malawi om daar een bijdrage te leveren aan kwalitatief goed onderwijs. We hebben Edukans beloofd om als school ook minstens 5000 euro in te zamelen.

Wat gaan we daar doen?

Annemarijn gaat met jongeren aan de slag met life skills en fotograferen. Hanneke gaat met docenten aan de slag met activerende didactiek.

Voor een indruk kun je dit item van de wijktelevisie bekijken

http://www.uindewijk.nl/kanaleneiland/artikel/1068

of deze vlog van het Malawi-vlogteam

https://vimeo.com/202893314?ref=em-v-share

Je kunt ons ook volgen via de Facebookpagina van Edukans of op onze actiesite: https://unic-utrecht.inactievooredukans.nl

Stel je vraagt je af: hoe kan ik bijdragen?

Op https://unic-utrecht.inactievooredukans.nl kun je een financiële bijdrage leveren. Dat wordt natuurlijk gewaardeerd! In maart/ april zullen we je wellicht nog vragen jouw talenten in te zetten voor Malawi tijdens UniC United eind mei.
En natuurlijk vinden we het geweldig als je ons komt uitzwaaien op 16 februari op het plein van het Globe College om 14:00 uur.
We’ll keep you posted!