Handig om te weten

download-icon

Er zijn veel praktische zaken waar ouders en leerlingen meer over willen weten. We hebben ze op een rij gezet. U kunt ook informatie downloaden.

UniC-pas

Elke leerling ontvangt een schoolpas. Daarmee gaat het schoolkluisje open en dicht. Dankzij de chipfunctie kan de pas ook worden opgeladen met een bepaald bedrag. Hij werkt dan in de kantine of bij de automaten als betaalmiddel. Elke schoolpas is voorzien van een uniek nummer. Zo kan altijd worden gecontroleerd van wie de schoolpas is. Goed bewaren, want de kosten van een nieuwe pas komen voor rekening van de leerling of de ouders.

Laptops

Op UniC wordt gewerkt met digitaal lesmateriaal dat speciaal voor UniC is ontwikkeld en dat wordt aangeboden in onze elektronische leeromgeving. Leerlingen hebben een laptop nodig om daar gebruik van te kunnen maken. U dient deze laptop zelf aanschaffen.

Onze ervaring leert dat de laptop het best aangeschaft kan worden bij een partij die zich specifiek richt op het leveren van laptops en service voor het onderwijs. Deze laptops zijn vaak steviger en meestal is vervanging mogelijk bij eventuele problemen. Wij hebben The Rent Company bereid gevonden een webshop naar onze wens in te richten. Bestelling bij The Rent Company levert niet alleen een prijsvoordeel op maar maakt het ook mogelijk om in termijnen te betalen of extra service af te nemen.

Het staat u vrij om uw laptop ergens anders aan te schaffen of een laptop mee te geven die reeds in uw bezit is. Ook in dat geval raden wij u aan een laptopverzekering af te sluiten. Zorg dat de laptop tijdig in uw bezit is en zorg ook dat alle software geïnstalleerd is vóór aanvang van het schooljaar.

Eventuele vragen of bezwaren kunt u mailen naar: ict@unic-utrecht.nl

Vereiste hardware

 • Draadloos netwerkconnectiviteit via Wi-Fi doormiddel van de 802.11 ac-standaard
 • Opslagruimte van tenminste 64GB, bij voorkeur een SSD (solid state drive)
 • Werkgeheugen van tenminste 4GB
 • Processor (CPU) met tenminste 2 cores
 • Batterij met een actieve gebruiksduur van circa 6 uur
 • Schermdiagonaal van tenminste 13 inch (33 cm)
 • Audiovisuele aansluitmogelijkheden zoals (micro) HDMI of (mini) DisplayPort

Wij adviseren geen laptop te gebruiken ouder dan 3 jaar.

Toegestane besturingssystemen

 • Microsoft Windows, vanaf versie 10
 • Apple macOS, vanaf versie 10.11 (El Capitan)

Chrome OS, Android of iOS raden wij ten zeerste af.

Linux is mogelijk indien de gebruiker zelf voldoende vaardig is om het systeem te beheren.

Vereiste minimale software

 • Leerlingen kunnen via hun UniC-account gratis gebruikmaken van Microsoft Office 365.
 • Het gebruik van een virusscanner is aan te raden.
 • – Voor Windows is het gratis bijgevoegde Windows Defender voldoende
 • – Voor macOS is het gratis te downloaden AVG AntiVirus voldoende

Mocht u toch nog extra software willen bestellen dan kan dat veelal tegen sterk gereduceerde prijzen via slim.nl Bestellen bij slim is pas mogelijk vanaf de eerste schoolweek nadat het UniC-account is uitgereikt aan de leerling.

ICT-protocol

UniC geeft modern onderwijs. ICT speelt daarin een belangrijke rol. Alle leerlingen hebben een laptop, het lesmateriaal is digitaal en ons gebouw is uitgerust met een geavanceerd netwerk. Om daar zorgvuldig mee om te gaan hebben we een ICT-protocol

Printen

Op UniC zijn regelmatig prints nodig. Dat kan thuis, in een copyshop of op UniC. Om gebruik te maken van onze printers is een printtegoed nodig. Is er geen printtegoed meer? Dan kan bij de administratie een nieuw tegoed worden gekocht. Is het aan het einde van het schooljaar niet op? Dan zal het restant worden meegenomen naar het volgende schooljaar.

Printtarieven

 • A4 zwart/wit € 0,05
 • A3 zwart/wit € 0,10
 • A4 kleur € 0,20
 • A3 kleur € 0,40
 • A5 zwart/wit € 0,05
 • A5 kleur € 0,20

Dyslexie

Voor leerlingen met dyslexie baseren wij onze begeleiding op het landelijke protocol van Henneman e.a.. Leerlingen met dyslexie kunnen gebruik maken van de volgende faciliteiten (afhankelijk van hun dyslexieverklaring):

 • Tijdverlenging (10% met een maximum van een half uur)
 • Gebruik van laptop
 • Gebruik van ClaroRead (licentie via school aan te schaffen)

Mentoren coachen leerlingen bij het gebruik maken van de faciliteiten.

Overgang en doorstroming

Bij de besluitvorming rond de overgang hanteren wij onze doorstroomregelingen.

Examenreglement

In het examenreglement staan alle afspraken en regels met betrekking tot het schoolexamen (SE) en het centraal schriftelijk eindexamen (CE). Dit reglement geldt voor alle NUOVO-scholen. Het staat op de website www.nuovo.eu onder de knop Publicaties.

Leerlingenstatuut

Op UniC zetten de leerlingen en de leraren zich in om goed met elkaar samen te werken. Op die manier komen we tot goed onderwijs en tot een verbetering van de kwaliteit . Om dat voor elkaar te krijgen hebben wij met elkaar een aantal regels opgesteld. Ze staan opgeschreven in ons leerlingenstatuut.

Schoolregels UniC

Voor een goede gang van zaken in en om het gebouw van UniC worden elk jaar de regels vastgesteld. Het naleven ervan is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van leerlingen, ouders en teamleden. Het zijn onze Schoolregels UniC.

Omgangs- en integriteitscode

Binnen UniC hanteren we een omgangs- en integriteitscode, die geldt voor alle NUOVO-scholen. Daarin staat hoe wij met elkaar om willen gaan, bijvoorbeeld op het gebied van gelijke behandeling, normen en waarden, kleding, uiterlijke verzorging, relaties, belangenverstrengeling enz. U vindt de regeling op www.nuovo.eu onder de knop Publicaties.

Veiligheid

Op UniC geldt een veiligheidsconvenant dat we hebben opgesteld met de andere scholen in de wijk, het wijkbureau en de politie. Het heeft als doel de veiligheid in en rondom de school te vergroten. Lees er meer over in de schoolgids.

Klachtenregeling

Gebeurt er iets dat niet door de beugel kan? Reageer direct en probeer het met de betrokkenen op te lossen. Lukt dat niet? Neem contact op met de mentor of een andere contactpersoon op school. Niet tevreden? Mail naar de schoolleiding, mverstraeten@unic-utrecht.nl. Kunt u de zaak op schoolniveau niet oplossen, dan kunt u schriftelijk in beroep gaan bij het College van bestuur en is onze klachtenregeling van toepassing.

Schoolgids

Onze schoolgids bevat uitgebreide informatie over andere onderwerpen.

Mist u onderwerpen? Laat het ons weten.