4 havo/4 vwo: verdiepen

Bovenbouw: Wat kan ik?

Als havist start je met de voorbereiding van je examen. Als vwo-er ga je eerst nog verdiepen. Ter voorbereiding op het examen werk je met het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA). De resultaten die je daarmee haalt, tellen mee voor je eindexamen.

Welke vakken volg je?

  • Verplichte vakken: Nederlands, Engels, maatschappijleer, cultureel kunstzinnige vorming en sport. Voor het vwo ook algemene natuurwetenschappen en een tweede moderne vreemde taal.
  • Je eigen serie vakken die horen bij je profiel (Natuur en Techniek, Natuur en Gezondheid, Cultuur en Maatschappij of Economie en Maatschappij).
  • Lees ook bij 3e jaar: keuzes maken
  • Een keuzevak (bijvoorbeeld natuurkunde, maatschappijwetenschappen, aardrijkskunde, Management & Organisatie, Frans of Duits, drama of beeldende vorming).
  • Je profielwerkstuk waar je ongeveer 80 uur aan besteedt.
  • Eventueel een vrij vak dat je minimaal 1 jaar volgt.

5257_webfoto-3c-bord-edit

Challenges

Bij aardrijkskunde, maatschappij en economie word je uitgedaagd met Challenges. Je gaat op een realistische en creatieve manier aan de slag met een actueel thema en probeert concrete oplossingen te vinden. Je krijgt daarna feedback van partijen buiten de school; Rijkswaterstaat o.a., de Gemeente Utrecht en het Cartesiusmuseum.
Thema periode 1: Duurzaamheid
Thema Periode 2: Verbondenheid
Thema periode 3: Burgerschap
Thema periode 4: Solidariteit

Claimuren / zelfstandig werken

Een deel van de week bestaat uit claimuren. Dan krijg je les. De overige tijd werk je zelfstandig.

UniC-weken

In leerjaar 4 worden je UniC-weken ingevuld als toetsweken. Daarnaast zijn er extra activiteiten zoals een debat of het geven van een rondleiding in de Pieterskerk.

Week 1: maandag 31 oktober 2016 t/m 4 november 2016
Week 2: maandag 19 december 2016 t/m 23 december 2016
Week 3: maandag 6 maart 2017 t/m 10 maart 2017
Week 4: dinsdag 6 juni 2017 t/m maandag 12 juni 2017

leerjaar-4-edit-1

Jaarexcursie

Op donderdag 25 augustus 2016 en vrijdag 26 augustus 2016 ga je op survival in de Ardennen. Er staan 4 activiteiten op het programma: mountainbiken, boogschieten, klimmen en abseilen. Je leert om te gaan met uitdagingen en het ontwikkelen van vertrouwen; belangrijke kwaliteiten in de bovenbouw.

Loopbaan Oriëntatie Begeleiding (LOB)

Je gaat naar de Stuvo-middag (Studievoorlichting). Je schrijft je vooraf in voor 3 verschillende workshops en krijgt vervolgens informatie over de opleidingen waar je meer over wilt weten. Voor vragen over dit onderwerp kun je terecht bij Koen Assmann, kassmann@unic-utrecht.nl

Leerjaar-4-edit

Presentatie Kunst, drama en beeldend

Op maandag 22 mei 2017 en dinsdag 23 mei 2017 werk je mee aan een voorstelling of een expositie.

Data en activiteiten voor álle leerlingen

Kijk in de Jaarkalender.